ik in boom

Iemand  zei eens tegen me: “Je ontwikkelt je aan het leven”.  Dat vind ik een prachtige uitdrukking!

Ik werd in 1970 geboren onder de naam Wendy Teunissen. Opgegroeid als jongste in een groot en levendig  gezin, hield het me al van kleins af aan bezig wat mensen drijft tot het maken van bepaalde keuzes. Die waren wat mijn familie betreft samen te vatten in twee woorden: creatief en eigenzinnig. Onbewust heeft dat mij mede gevormd tot wie ik nu ben, samen met al het andere dat op mijn pad kwam.  In mijn leven heb ik te maken gehad met verlies, ziekte, angst en machteloosheid en daarnaast staan ook veel mooie ervaringen. Inmiddels ben ik al jaren gelukkig getrouwd en trotse moeder van drie zonen.

Belangrijk in mijn leven zijn verder onze huisdieren, vriendschappen, in de natuur zijn en wandelen, genieten van mooie dingen, lezen, muziek en heb ik het nodig om af en toe heerlijk de rust op te zoeken,

Ruim 7 jaar heb ik als vrijwilliger en later als vrijwillig coördinator  in Bijna Thuis Huis De Oase in Oss gewerkt, waar mensen in een liefdevolle omgeving hun laatste levensfase doorbrengen.  Elke keer weer vond ik het bijzonder om mee te maken hoe ieder daar op een heel eigen manier mee omgaat en ben ik dankbaar dat ik daar een bijdrage aan heb mogen  leveren. Ik verzorgde  er ook  de les Rouw, verlies en spiritualiteit en heb er samen met een collega een aantal intervisietrajecten  begeleid. Ook hield ik me samen met collega’s bezig met de ontwikkeling van de complementaire (aanvullende) zorg.

Verder heb ik als vrijwilliger en als coach van vrijwilligers bij 113Online gewerkt; een hulplijn voor mensen met suïcidale gedachten en voor Stichting Buddyhulp.

Mijn opleiding tot psychosociaal therapeut heb ik gevolgd aan de Academie Integrale Menswetenschappen (SPSO). Ik werk vanuit de ervaringsgerichte begeleiding.  Het op een open, niet oordelende wijze contact maken met jezelf en de wereld staat daarbij centraal. Na deze opleiding heb ik nog diverse nascholingen gedaan, waaronder Acceptance and Commitment Therapy (ACT). In ACT komt voor mij alles samen wat nodig is om een waardevol leven te kunnen leiden en dat geef ik heel graag door aan mijn cliënten.

In mijn praktijk zet ik mijn kennis en ervaring in voor mensen die mijn hulp kunnen gebruiken. Als jij je aangesproken voelt, ben je van harte welkom!