Samenwerking met de Alvleeskliervereniging en de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland

Mijn beroepsvereniging, de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden (LVPW) is een samenwerking aangegaan met de Alvleeskliervereniging Nederland (AVKV)  en met Crohn & Colitis NL (voorheen de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland  (CCUVN).

  • Klik  hier voor de website van de Alvleeskliervereniging. (AVKV).
  • Klik hier voor de website van de Crohn & Colitis NL

Deze samenwerkingen  maken  het mogelijk om elkaars kennis te delen en te gebruiken ten behoeve van mensen met acute alvleesklierontsteking (acute pancreatitis), chronische alvleesklierontsteking (chronisch pancreatitis) en alvleesklierkanker (pancreascarcinoom). en mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. Deze chronische ziekten kunnen grote en zelfs invaliderende gevolgen hebben voor zowel het privéleven als de werksituatie van de, patiënten.

Ik maak deel uit van de groep therapeuten die ieder jaar bijgeschoold wordt op het gebied van de lichamelijke en psychosociale gevolgen van deze chronische aandoeningen Hierdoor kan ik patiënten en hun naasten begeleiding bieden bij de invloed van de ziekte op hun dagelijks leven.

Meer informatie vind je in de gezamenlijke  folders.

Klik hier voor de folder van de LVPW/Alvleeskliervereniging

en hier voor de folder van de LVPW/ Crohn & Colitis NL

ACT en chronisch ziek zijn 

Via mijn beroepsvereniging en patiëntenverenigingen heb ik me in het bijzonder verdiept in de gevolgen van chronisch ziek zijn. Acceptance and Commitment Therapy (ACT), de benadering van waaruit ik werk, kan  veel betekenen voor mensen die te maken hebben met  lichamelijke en/of geestelijke pijn en met de gevolgen daarvan op alle gebieden in het leven: thuis, op het werk, in relaties,  je zelfbeeld etc. Ik volg dan ook regelmatig scholingen op dat vlak.

ACBS 

Verder ben ik aangesloten bij ACBS: Association for Contextual Behavioral Science.  ACBS is een internationale gemeenschap van wetenschappers, onderzoekers, opvoeders, beoefenaars en anderen. ACBS is toegewijd aan het verlichten van menselijk lijden en de vooruitgang van het menselijk welzijn door onderzoek en praktijk gebaseerd op contextuele gedragswetenschappen.