Waar een deur sluit, gaat een andere open..

Zoals misschien bekend is, ben  ik de afgelopen jaren naast mijn praktijk ook werkzaam geweest voor Oase Hospice en Zorg Thuis. Met veel enthousiasme heb ik me, naast het vrijwillig coördinatorschap bezig gehouden met het organiseren en verzorgen van workshops, lezingen en intervisie. Kortgeleden heb ik hiervan afscheid genomen, om mijn energie en tijd volledig in te kunnen zetten voor mijn praktijk. Dat was een moeilijk besluit, want ik laat er heel veel waardevols achter, maar het geeft ook ruimte voor iets nieuws. Want alsof het zo had moeten zijn, ben ik in contact gekomen met collega-therapeuten  van andere disciplines die ook vanuit de ACT-visie willen werken.

Ziekte en pijn

Via de cliënten die ik in mijn praktijk tegenkwam en de contacten van mijn beroepsvereniging met patiëntenverenigingen  ben ik me gaandeweg steeds meer gaan specialiseren in het begeleiden van mensen in het omgaan met ziekte en pijn. Daarvoor heb ik een aantal bijscholingen gevolgd, via mijn beroepsvereniging en de ACT-Academie.  Juist Acceptance and Commitment Therapy kan veel bieden aan mensen die te maken krijgen met situaties waarvoor niet 1-2-3 een oplossing te vinden is.

Als het gaat om cliënten met ziekte, vermoeidheid of pijn is de samenwerking met bijvoorbeeld fysiotherapeuten en ergotherapeuten heel belangrijk. Er wordt pas echt iets bereikt als er vanuit eenzelfde visie wordt gewerkt. In het kort komt die er op neer dat het tevergeefs willen controleren van dat wat niet te controleren valt of juist het vermijden van situaties en gevoelens mensen nog verder in de puree helpt. Ruimte om ècht stil te staan bij verlies, het (opnieuw) vinden van dat wat het leven voor iemand zinvol maakt en vervolgens van daaruit stappen gaan zetten, dat is wat mensen ook op langere termijn verder helpt.

 

Pijn is niet alleen lichamelijk en ook niet alleen psychisch, juist daarom is samenwerking tussen verschillende disciplines zo belangrijk! Ook als het gaat om de sociale kant valt er veel te winnen door samenwerking met bijvoorbeeld  WMO, thuiszorg en welzijnsorganisaties.

 

Een tweede locatie in Den Bosch!

Ik ben heel blij te kunnen zeggen dat ik vanaf 1 juli naast mijn praktijk in Oss ook een aantal dagen in de week gebruik ga maken van een ruimte in Kracht Zuid, een gezondheidscentrum in de Chopinstraat  in Den Bosch. Daar zijn ook een fysiotherapiepraktijk,  een verloskundigenpraktijk, diëtisten, een ergotherapeut en Buurtzorg gevestigd.  Ik hoop en denk dat ik al deze disciplines mooi aan zal kunnen vullen met het bieden van psychosociale  begeleiding.

Ook in Oss en omgeving zoek ik graag de samenwerking op met collega’s van andere disciplines. Dit overigens alleen als cliënten daar open voor staan. Een veilige therapiesituatie staat wat dat betreft natuurlijk altijd voorop.

Aarzel vooral niet als je meer informatie wilt. Mijn deur staat voor je open!

 

Hartelijke groet,

Wendy van Gaal-Teunissen

 

 

Uitbreiding Wen’s Praktijk!

Een mening over “Uitbreiding Wen’s Praktijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.